Onderwijscheques 2019-2020 gelanceerd

24
jun
2019

De zomervakantie moet nog starten, maar OCMW Brugge lanceert nu al onderwijscheques voor schooljaar 2019-2020. Gezinnen die recht hebben op de cheques, kunnen de korting op de schoolfactuur automatisch via de school van hun kind ontvangen. 

Voorzitter Pablo ANNYS: “De onderwijscheques zijn een bijzonder populaire tegemoetkoming voor Brugse gezinnen met schoolgaande jongeren. Uit cijfers weten we dat er vorig jaar 13.262 cheques werden gebruikt door 1.368 leerlingen. Dat is een pak meer dan de vorige schooljaren. Vanwege het succes verlengen we de tegemoetkoming voor schooljaar 2019-2020, maar de papieren cheques verdwijnen. Ook aanvragen via het Huis van de Bruggeling zijn niet meer nodig.” 

De voorbije jaren bleek dat de verwerking van alle papieren cheques behoorlijk wat tijd in beslag nam. Door het groeiende succes van de tegemoetkoming en omdat OCMW Brugge voortdurend investeert in administratieve vereenvoudiging, verandert het concept dus lichtjes. 

“Ouders laten nu gewoon via een aanvraagformulier weten aan de school of ze recht hebben op onderwijscheques”, gaat ANNYS verder. “En de school past de korting toe op de schoolfactuur. Bovendien zijn de bedragen voor komend schooljaar ook gewijzigd. In het basisonderwijs is dat € 45 voor kleuters en € 85 voor kinderen in de lagere school. Voor het secundair onderwijs trekken we de bijdrage op tot €100 per leerling.” 

OCMW Brugge benadrukt dat alle Brugse gezinnen met schoolgaande kinderen, een aanvraag kunnen doen voor de onderwijscheques. “Het formulier invullen, loont sowieso. Als je rechthebbend bent, spaar je automatisch een stuk van de onderwijskost van je kind of kinderen uit. De onderwijscheques zijn beschikbaar voor kinderen die recht hebben op een verhoogde tegemoetkoming, voor gezinnen in budgetbeheer met een schuldenlast en voor gezinnen in collectieve schuldenregeling. Ouders kunnen het invulformulier aanvragen op de school van hun kind”, aldus nog Pablo ANNYS.

 

Deel deze pagina